فهرست مطالب

مجله مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی
پیاپی 33 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حبیب هنری* صفحات 1-11
    هدف این تحقیق، تعیین کدهای اخلاق داوری در مجله های علمی - پژوهشی تربیت بدنی و علوم ورزشی و بررسی میزان پایبندی داوران به آن کدها بود. روش این پژوهش از نوع پژوهش های اکتشافی و توصیفی است و از نوع مطالعات آمیخته (کمی و کیفی) است. بنابراین با توجه به هدف و فرآیند پژوهش؛ روش اجرای آن، پیمایشی و ابزار گردآوری اطلاعات، مصاحبه و پرسشنامه بود. پرسشنامه های این پژوهش مشتمل بر دو بخش کدهای اخلاق داوری در بعد ساختاری (شامل 14 گویه) و کدهای اخلاق داوری در بعد محتوایی (شامل 11 گویه) بود که برای تمامی اعضای هیات تحریریه 27 مجله علمی- پژوهشی ارسال شد که تعداد این افراد 98 نفر بود. از آنجایی که تعداد جامعه تحقیق محدود و مشخص بود، نمونه آماری را برابر با جامعه آماری و به صورت کل شمار در نظر گرفتیم و پرسشنامه های عودت داده شده و قابل استفاده، 75 نسخه بود. پس از تعیین روایی و پایایی در مراحل قبل، پرسشنامه ها به منظور جمع آوری اطلاعات در اختیار پاسخگویان قرار گرفت. میزان پایبندی داوران به کدهای اخلاق داوری (بعد ساختاری) و (بعد محتوایی) در مجله های علمی - پژوهشی تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران معنا دار است(001/0≥P). به نظر می رسد که اصول، ارزش ها و چارچوبی اخلاقی برای حرفه داوری مقاله-ها وجود دارد که رعایت آن کدهای اخلاقی قطعا سلامت کاری و توسعه روزافزون را به فضای علمی و پژوهشی رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی تزریق می نماید. از سوی دیگر، پایبندی داوران به اصول اخلاقی داوری نشریات تربیت بدنی و علوم ورزشی در سطح مطلوبی است.
    کلیدواژگان: پایبندی، داوران، مجله های علمی - پژوهشی، تربیت بدنی و علوم ورزشی، کدهای اخلاق داوری
  • میرهادی موذن جمشیدی، نرجس حق پرست کنارسری* صفحات 13-29
    شور و شوق نیروی انسانی در کار یکی از مهم ترین دلایل افزایش بهره وری سازمان ها محسوب می شود. هدف از انجام این تحقیق، بررسی نقش تعدیل گری سرمایه اجتماعی در رابطه بین سبک دلبستگی روزنامه نگاران با حضور غیر مولد و اشتیاق شغلی آنان می باشد. تحقیق حاضر به لحاظ روش از نوع توصیفی همبستگی و از حیث هدف، کاربردی است. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق، خبرنگاران و روزنامه نگاران شاغل در نشریات و روزنامه های ورزشی فعال کشور بودند و حجم نمونه با توجه به قاعده هنسلر و همکاران (2009)، 90 نفر مشخص گردید که به جهت اطمینان بیشتر، پرسشنامه های الکترونیکی با استفاده هم زمان از دو روش نمونه گیری در دسترس و گلوله برفی برای 124 نفر از آنها ارسال شده و نهایتا تعداد 107 عدد از پرسشنامه های تکمیل شده جمع آوری شد. برای آزمون فرضیه ها، از روش حداقل مربعات جزیی و نرم افزار smart-pls استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد، سبک دلبستگی ایمن با اشتیاق شغلی و سبک دلبستگی نا ایمن با حضور غیر مولد رابطه معنا داری داشته و سرمایه اجتماعی در رابطه بین سبک دلبستگی خبرنگاران و روزنامه نگاران ورزشی با اشتیاق شغلی و حضور غیرمولد آنان نقش تعدیل گری دارد.
    کلیدواژگان: سبک دلبستگی ایمن، سبک دلبستگی نا ایمن، اشتیاق شغلی، حضور غیر مولد، سرمایه اجتماعی
  • معصومه کلاته سیفری، معصومه محمدی* صفحات 31-46
    هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر برنامه نود برآمیخته بازاریابی لیگ برتر فوتبال ایران است. این پژوهش از نوع تحقیقات اکتشافی بوده و دارای ماهیت کیفی است. در این پژوهش از روش نظریه داده بنیاد و رویکرد گلیزری، از این رویکرد استفاده شد. جامعه پژوهش مستندات انجام شده در حیطه پژوهش، مربیان، بازیکنان و داوران لیگ برتر فوتبال ایران و نیز اساتید دانشگاه بودند. نمونه گیری به صورت هدفمند انجام شد و افراد تحت مصاحبه های نیمه ساختاریافته قرار گرفتند. سپس داده های حاصل از 14 مصاحبه به روش نظریه داده بنیاد تجزیه وتحلیل گردید. کدهای حاصل از مصاحبه ها پس از تلخیص در مرحله کدگذاری محوری به 129 کد متمایز تبدیل شدند. با بررسی و مقایسه کدها مشخص شد که تمامی کدها را می توان به 60 مفهوم و5 مقوله اصلی تقسیم کرد. به طوری که مقوله ماهیت فوتبال دارای 17 مفهوم، مقوله قابلیت های لیگ دارای 19 مفهوم، مقوله ظرفیت های رسانه ملی دارای 10 مفهوم، مقوله برنامه نود دارای 3 مفهوم و مقوله مجری توانمند برنامه دارای 8 مفهوم است. مفاهیم شناسایی شده در بخش مقوله محبوبیت و مقبولیت برنامه نود نیز شامل 3 مفهوم می باشد.علاوه براین 5 مقوله نیز در بخش پیامد ها شناسایی شد. درنهایت نتایج ارتقا بازاریابی فوتبال ایران را نشان می دهد مدل پیشنهادی تحقیق نشان داد که در صورت استمرار موفقیت های یک برنامه فوتبالی، مخاطبان لیگ برتر نیز افزوده شده و به همراه خود مزایای مادی و معنوی به همراه خواهند داشت و گام مهمی در جهت حرفه ای شدن باشگاه های فوتبال ایران خواهد بود.
    کلیدواژگان: رسانه، برنامه نود، لیگ برتر فوتبال، آمیخته بازاریابی
  • علی محسنی فر*، مرتضی دوستی صفحات 47-57
    تبلیغات به عنوان یکی از مهم ترین عناصر بازاریابی نوین، محور اصلی برای جهت دادن به عقاید، نگرش و انتظارات مشتریان و درنهایت بروز یک واکنش رفتاری که خرید محصول موردنظر می باشد، مطرح است. از این رو هدف از پژوهش حاضر برآورد ارزش اقتصادی آگهی های تبلیغاتی برنامه نود برای صدا و سیما بود. این پژوهش کاربردی و روش جمع آوری اطلاعات و داده ها به صورت کتابخانه ای بوده و بر اساس تعرفه آگهی تبلیغاتی از سایت سازمان صداوسیما اخذ گردید. تحلیل داده ها بر اساس نرم افزارExcel انجام گرفته است. نتایج نشان می دهد که درآمد صداوسیما از آگهی تبلیغاتی برنامه نود در سال 1397، در هفته 000/000/400/5 تومان، در ماه 000/000/400/21 تومان و در سال 000/000/200/123/1 تومان درآمد داشته است؛ بنابراین با توجه به یافته های پژوهش به مسیولان صداوسیما پیشنهاد می شود با تاکید بر برنامه ریزی و پخش دوباره برنامه نود از صدا و سیما، درآمد خود را از محل آگهی های تبلیغاتی این برنامه افزایش دهند.
    کلیدواژگان: برآورد اقتصادی، صداوسیما، آگهی تبلیغاتی، فوتبال، برنامه نود
  • هادی سلطانی* صفحات 59-69

    رسانه های مجازی یکی ازپربیننده ترین ودر دسترس ترین رسانه های اجتماعی در دهه اخیر هستندکه خبرهای ورزشی را هرچه سریع تر در اختیار مردم و به ویژه جوانان قرار می دهند. هدف ازپژوهش حاضر ، مقایسه نابرابری پوشش رسانه ای زنان و مردان در فضای مجازی بود. پژوهش از نوع کمی بود که به صورت تحلیل محتوا انجام شد. جامعه آماری پژوهش، شمارگان پنج خبرگزاری پربیننده آفتاب، ایسنا، تابناک، تسنیم وفارس در سال 1395 بودند نمونه پژوهش، صفحه اول هرخبرگزاری بود که بصورت روزانه و از طریق برگه های کدگزاری شده جمع آوری شدند روایی برگه ها به تایید متخصصین رسیدند . ابعاد محتوایی مورد استفاده در این پژوهش شامل مولفه جنسیت، نوع ورزش، شخصیت و عکس های زنان ومردان بودند.داده ها با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و آزمون غیر پارامتریک کای اسکویر (Chi-square) و از طریق نرم افزار 20spss تجزیه وتحلیل شدند.یافته ها نشان دادند که از 34768 خبر فقط 1140مورد از آنها مربوط به بانوان بودند(زنان 31/3% و مردان68/96%) اولین ورزش زنان تیراندازی و مردان فوتبال بود. خبرهای دارای شخصیت زنان و مردان بترتیب456و 17951 بار بود. کل عکس های زنان 739 قطعه ولی عکس های مردان 22074 قطعه بود. همچنین نتایج آزمون خی2 برای هرچهار متغیر جنسیت، نوع ورزش، شخصیت و عکس، اختلاف را معنا دار نشان داد. بنابراین لازم است که رسانه های مجازی ضمن رعایت اصول بی طرفی رسانه ای به نقش خود درتنویر افکار عمومی ونیز اعتلای همه جانبه ورزش دقت نموده تا از طریق فرهنگ سازی به توسعه پایدار ورزش کشور کمک نما یند.

    کلیدواژگان: سایت خبری، تحلیل محتوا، رسانه مجازی، ورزش بانوان
  • نجمه حیدری، مینا حکاک زاده*، محسن منوچهری نژاد صفحات 71-86
    هدف این پژوهش، توسعه اقتصادی صنعت ورزش با کاربرد شبکه های اجتماعی با رویکرد طرح های ترکیبی و مدل سازی ISM است. روش پژوهش ترکیبی اکتشافی دو مرحله ای از نوع ابزارسازی بود برای انجام دادن این پژوهش با بررسی جامع پژوهش و همچنین با استفاده از نظر متخصصان، هشت دسته عوامل تبیین توسعه اقتصادی صنعت ورزش با کاربرد شبکه های اجتماعی شناسایی شدند. سپس با استفاده از تکنیک مدلسازی ساختاری تفسیری و با استفاده از ابزار پرسشنامه، عوامل در پنج گروه سطح بندی شدند. درادامه، پس از مشخص شدن سطوح هریک از عوامل و همچنین با درنظرگرفتن ماتریس در دسترس پذیری نهایی، مدل نهایی ساختار تفسیری ترسیم می شود. براساس نتایج، عواملی مانند توسعه منابع مالی، توسعه سازمانی، توسعه نهادها و توسعه حامیان، در ارتباط با موضوع توسعه اقتصادی صنعت ورزش با کاربرد شبکه های اجتماعی، اثرپذیری کمتری دارند. در در بخش کمی روش پژوهش توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری مورد مطالعه کلیه اعضای هییت علمی دانشکده ها و گروه های تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشکده های سراسری می باشد. ابزار مورد استفاده در بخش کمی، مقیاس محقق ساخته بر اساس بخش کیفی بود. همچنین روایی همگرا، پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و مدل معادلات ساختاری برای بررسی برازش مدل پژوهش استفاده گردید. نتایج بخش کمی نشان داد که مقدار تی مربوطه هر عامل تاثیر معناداری را دارند و تمامی چارچوب مدل توسعه اقتصادی صنعت ورزش با کاربرد شبکه های اجتماعی مورد تایید قرار گرفت. همچنین نتایج نشان داد که مدل پژوهش از برازش مناسبی برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: توسعه، اقتصاد، شبکه های اجتماعی، ورزش، صنعت، ساختاری تفسیری
  • عبدالحمید زیتونلی* صفحات 87-102

    هدف از این تحقیق تحلیل عوامل موثر بر دلبستگی مکانی گردشگران و تبلیغات شفاهی مقصد در بازدید از رویداد سوارکاری گنبد کاووس بود. این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است. 324 نفر به عنوان نمونه آماری به صورت تصادفی ساده از بین گردشگران حاضر در رویداد ورزشی اسبدوانی گنبدکاووس در پاییز سال 1398 انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه های استاندارد جین و همکاران(2012، 2015) قربان زاده و سعیدنیا (1398) لی و همکاران (2011، 2013) استفاده گردید که روایی آن ها توسط 10 نفر از خبرگان تایید شد. پایایی آن با استفاده از ضریب همبستگی آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی مورد سنجش و تایید قرارگرفت. تحلیل داده ها با روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس انجام شده است. یافته ها نشان داد که متغیرهای کیفیت تجربه رویداد با ضریب تعیین 605/0، رضایت با ضریب تعیین 582/0، کیفیت خدمات با ضریب تعیین 515/0 به ترتیب بیشترین تاثیر را در دلبستگی گردشگران به مکان و متغیرهای کیفیت تجربه رویداد با ضریب تعیین 585/0، رضایت با ضریب تعیین 576/0، کیفیت خدمات با ضریب تعیین 497/0 به ترتیب می توانند بیشترین تاثیر را بر تبلیغات شفاهی گردشگران داشته باشند. نتایج نشان داد که رویدادهای ورزشی، دلبستگی مکانی و تبلیغات شفاهی گردشگران به مقصد را تقویت می کند.

    کلیدواژگان: رویداد ورزشی، تجربه، دلبستگی، تبلیغات شفاهی، سوارکاری
  • فاطمه عبدوی*، سجاد پاشایی، میترا غفاری صفحات 103-115
    امروزه یکی از ابزار های ارتباط با مشتریان ورزشی و تعامل با مخاطبان در روابط عمومی ها، بازاریابی ورزشی است. پژوهش حاضر بدنبال بررسی نقش واسطه ای قدردانی مشتریان ورزشی در تاثیر مولفه های بازاریابی ارتباطی بر وفاداری آنان می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه مشتریان باشگاه های بدن سازی شهر تبریز است. در تحقیق حاضر به دلیل کثرت و پراکندگی جامعه آماری، به منظور دسترسی به مشتریان باشگاه های بدن سازی، نمونه گیری خوشه ای تصادفی انجام گرفت. نمونه آماری پژوهش بر اساس جدول مورگان 385 نفر (ورزشکار) از مشتریان باشگاه ها تعیین شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه استفاده شد. روابط میان متغیرها با بکارگیری مدل سازی معادله ساختاریAMOS20 و با استفاده وزن های رگرسیونی عادی و استاندارد شده تحلیل شد. همچنین جهت آزمون فرضیه های تحقیق سطح خطای 01/0 موردنظر بود. نتایج حاصل از آزمون تجربی مدل پژوهش، نقش اساسی مولفه های بازاریابی رابطه ای(ارتباط مستقیم، پاداش ملموس، ارتباط بین فردی و رفتار ترجیحی) در قدردانی و وفاداری مشتریان باشگاه های بدن-سازی را در سطح معنی داری 001/0 تایید می کند. همچنین نقش واسطه ای قدردانی در تاثیرگذاری متغیرهای بازاریابی رابطه ای، حایز اهمیت است. بنابراین روابط عمومی انگیزه جذب مشتریان را افزایش می دهد و به مدیران باشگاه ها اجازه خواهد داد تا از طریق بازاریابی رابطه ای به عنوان یک جایگزین، خلاء عدم ارتباط با مشتری را پر کنند. پیشنهاد می شود باشگاه-های بدن سازی با ایجاد اعتماد در مشتریان، کیفیت ارتباطات خود را با مشتریان افزایش داده تا آنها را به خود وفادار نمایند
    کلیدواژگان: بازاریابی رابطه ای، ارتباطات ورزشی، وفاداری، باشگاه های بدن سازی
|
  • Pages 1-11
    The purpose of this study was to determine the codes of refereeing ethics in the scientific-research journals of physical education and sports sciences and to examine the degree of adherence of referees to those codes. The method of this research is exploratory and descriptive research and is a mixed study (quantitative and qualitative). Therefore, according to the purpose and process of research; its method was survey and data collection tools were interviews and questionnaires. The research questionnaires consisted of two sections: codes of arbitration ethics in the structural dimension (including 14 items) and codes of judgment in the content dimension (including 11 items), which were sent to all members of the editorial board of 27 scientific-research journals. Was. Since the number of research population was limited and specific, we considered the statistical sample equal to the statistical population as a whole and the returned and usable questionnaires were 75 copies. he degree of adherence of judges to the codes of refereeing ethics (structural dimension) and (content dimension) in scientific-research journals of physical education and sports sciences of Iran is significant. It seems that there are principles, values and ethical framework for the article refereeing profession, the observance of which ethical codes will definitely inject work health and increasing development into the scientific and research environment of physical education and sports sciences. On the other hand, the adherence of the judges to the ethical principles of judging the publications of physical education and sports sciences is at a desirable level.
    Keywords: Obligation, reviewers, scientific-research journals, Physical Education, Sports Sciences, ethical codes of reviewing
  • Hadi Moazen Jamshidi, Narjes Haghparast Kenarsari * Pages 13-29
    Human Resources’ job engagement is one of the most significant reasons for the upsurge of productivity in organizations. This study investigated the moderating role of social capital in the relationship between the attachment style of journalists with unproductive attendance and their job engagement. The present study was descriptive-correlational in terms of its methodology and applied in terms of its purpose. The data were collected by electronic questionnaires. The population of this research comprised the journalists and correspondents working in active sports publications and journals. The sample size was estimated at 90 with respect to Henseler et al.’s (2009) rule. However, for further confidence, the electronic questionnaires were sent to 124 participants, determined by the concurrent use of the convenience and snowball sampling methods, and, finally, 107 completed questionnaires were collected. The partial least squares method and Smart-PLS software were employed for hypotheses testing. The results of the research showed that the Safe attachment style had a significant relationship with job engagement, and the unsafe attachment style had a significant relationship with unproductive attendance. Likewise, social capital moderated the relationship of the attachment style of the sports journalists and correspondents to their job engagement and unproductive attendance.
    Keywords: Safe Attachment style, un safe Attachment style, Job Engagement, Social Capital, Unproductive Attendance
  • Masoumeh Kalateh Seifari, Masoume Mohammadi * Pages 31-46
    The aim of this study is to investigate the effect of Navad program on marketing mix in Iranian primary football league.This research is Exploratory and has a quality nature. In this study was used the Grounded Theory and Glazier approach. Documentary research population carried out in the field of research, coaches players and referees of Iranian primary football league as well as university professors. sampling was done purposive and people were under semi-structured interviews. then the data from 14 interviews were analyzed with using the Grounded Theory. In the axial coding phase the codes from interviews were became into 129 distinct codes after the clearance. By reviewing and comparing these codes, it was found that all of the codes can be divided into 60 concepts and 5 main category: in the way that the nature of football has 17 concepts, the League's capabilities has 19 concepts, the National Media Capacities has 10 concepts, the category of Navad program has 3 concepts and the category of powerful executive of program has 8 concepts. In addition to 3 concepts were identified as concepts in the category of popularity and acceptance of Navad program. Furthermore 5 categories were identified in consequences section. Finally The results show the promotion of marketing of Iranian football. The suggested model of research showed that a successful football history program will lead to the increase of primary league audience and will have material and spiritual benefits and will be an important step towards professional of Iranian football clubs.
    Keywords: Media, Navad Program, primary football league, Marketing Mix
  • Ali Mohsenifar *, Morteza Dousti Pages 47-57
    Advertising, as one of the most essential elements of modern marketing, is the main focus to directing the opinions, attitudes, and expectations of customers, and ultimately the occurrence of behavioral reaction that is buying the intended product. Hence, the aim of this study was the Estimating the Economic Value of Navad Programs Ads for Organization of Broadcasting. This was an applied research, and the method for collecting information and data was in a desk (library) way and, based on advertising tariffs, obtained from the IRIB website. Then, using the data obtained from the advertising tariff, Data analysis is based on Excel software. The results indicate that IRIB's revenue from advertising of NAVAD program in the year 2018 was $ 5 billion and 400 million Tomans per week, $ 21 billion and 600 million Tomans per month, and $ 1 trillion and 123 billion and 200 million Tomans per year, respectively. Thus, according to the research findings, IRIB officials are suggested to increase their advertising revenue from ads of the program with an emphasis on planning and re-broadcasting the NAVAD program from Channel 3 (TV 3).
    Keywords: Economic Estimation, IRIB (Islamic Republic of Iran Broadcasting), advertisements, football, Navad Program
  • Hadi Soltani * Pages 59-69

    Virtual media are one of the most popular and accessible social media in the last decade, which provides sports news to people, especially young people, as soon as possible. The purpose of this study was to compare the inequality of media coverage of women and men in cyberspace. The research was a quantitative one that was done in the form of content analysis, the five most popular news agencies were Aftab, ISNA, Tabnak, Tasnim and Fars in 2016. The research sample was the front page of each news agency that was collected daily through coded sheets. The validity of the sheets was approved by experts. The content dimensions used in this study included gender, type of sport, personality and photos of men and women. Data were used using descriptive statistics and non-parametric Chi-square test throughspss20 software. Were analyzed.The results showed out of 34768 news items, only 1140 of them were related to women (women 31.3% and men 96.68%). The first sport of women was shooting and men football. News about the personalities of men and women were 456 and 17951 times, respectively. The total number of photos of women was 739, but the number of photos of men was 22074.The four variables of gender, type of sport, personality, and photograph showed a difference therefor virtual media, while observing the principles of media neutrality , to pay attention to the enlightenment of public opinion and the all-round promotion of sports, in order to promote the sustainable development of sports.

    Keywords: news site, content analysis, Virtual Media, women's sports
  • Najmeh Hedari, Mina Hakakzadeh *, Mohsen Manochehri Nejad Pages 71-86
    The purpose of this research is the economic development of the sports industry with the use of social networks with the approach of combined designs and ISM modeling. The research method was a two-step exploratory combination of instrument making. Comprehensive research, as well as using the opinions of experts, eight factors among the economic development of the sports industry were identified using social networks. Then, using the technique of interpretive structural modeling and using questionnaire tools, the factors were classified into five groups. Then, after considering the level of each and every level of public opinion. The final access matrix draws the final model of the interpretive structure. Based on the results, factors such as financial resource development, organizational development, institutional development, and sponsorship development are less effective in relating to the economic development of the sports industry using social media. . And in a small part, the research method was descriptive-survey. The statistical population studied is the total number of faculty members of the faculties and departments of physical education and sports sciences of the national faculties. To analyze the data, descriptive statistics and structural equation model were used to evaluate the suitability of the research model. The results of the quantitative section showed that the amount of T-factor of each factor has a significant effect and all the framework of the economic development model of the sports industry was approved using social networks. The results also showed that the research model has a good fit.
    Keywords: Development, Economic, Social Networks, Sports, industry, interpretive structure
  • Pages 87-102

    The purpose of this study was to analyze the factors affecting the place attachment of tourists and the oral advertisement of the destination in visiting the equestrian event of Gonbad Kavous. This research is of descriptive-correlation type. 324 people were selected as a simple statistical sample from the tourists present at the Gonbad Kavous Equestrian sporting event in the fall of 2019. In this study, the standard questionnaires of Jin et al. (2012, 2015) Ghorbanzadeh and Saeidnia (2019) Lee et al. (2011, 2013) were used and their validity was confirmed by 10 experts. Measure its reliability using Cronbach's alpha correlation coefficient and hybrid reliability. Data analysis was performed by structural equivalence method using Smart PLS software. The results showed that the variables of event experience quality with a coefficient of determination of ( ) 0.605, satisfaction with 0.582, quality of services with 0.515, respectively, had the greatest effect on tourists' place attachment and variables of quality of event experience with ( ) 0.585, Satisfaction 0.576, quality of services with a coefficient of determination of 0.494, respectively, can have the greatest impact on the oral advertising of tourists. The results showed that sporting events strengthen the place attachment and verbal advertising of tourists to the destination.

    Keywords: Sporting event, experience, Attachment, verbal advertisements, equestrian
  • Fatemeh Abdavi *, Sajjad Pashaie, Mitra Gafari Pages 103-115
    Nowadays, one of the tools for communicating with sports clients and engaging with audiences in public relations is sports marketing. The present study seeks to investigate the mediating role of sport customer appreciation in influencing communication marketing components on loyalty. The statistical population of this study includes all the clients of Tabriz city gym clubs. In this study, random cluster sampling was done to reach the customers of bodybuilding clubs due to the size and distribution of the statistical population. The statistical sample of the study was based on the Morgan table of 385 (athletes) from club clients. Questionnaire was used for data collection. Relationship between variables using AMOS20 structural equation modeling, and using common and standardized regression weights were analyzed. Also for testing the research hypotheses error level of 0.01 was considered. The results of the empirical test of the research model confirm the essential role of relational marketing components (direct communication, tangible reward, interpersonal communication, and preferential behavior) in the appreciation and loyalty of fitness club customers at the significant level of 0.01. The mediating role of gratitude in influencing relational marketing variables is also important. Therefore, public relations will increase the incentive to attract customers and allow club managers to fill the vacuum of non-customer relationship through marketing as an alternative. It is suggested that bodybuilding clubs increase the quality of their communication with their clients by lending confidence to their clients, to make them loyal to themselves
    Keywords: Relational Marketing, Sports Communication, Loyalty, bodybuilding clubs